Снимка: архив Булфото

Общински съветник от Плевен, както и още шестима негови съучастници ще отговарят пред съда за грабеж, побой с причинена средна телесна повреда и принуда. Те са задържани на 27-и юли м.г., след като заедно с 30-на роми нападнали трима рибари до язовир край плевенското село Каменец.

Въпреки че рибарите опитали да обяснят, че не са бракониери, местната група ги нападнала, започнала да ги удря с бухалки, метални тръби и колове.

Общинарят и приближените му били въоръжени с брадва и алуминиева бухалка. В страха си рибарите склочили в язовира и двама от тях се спасили. Третият обаче получил няколко тежки удара в гърба и паднал във водата.

Нападателите го изкарали на брега и му нанесли жесток побой с бухалките, като през цялото време го псували и заплашвали със сексуално насилие, пише "24 часа".

По време на побоя общинарят накарал потърпевшия да изяде почти цяла жива риба от улова. След това откраднали 200 лева от чантичката на рибаря, а общинският съветник заплашил, че насилието ще продължи, докато не му изплатят глоба от 15 000 лева, тъй като територията била негова.

Според обвинението общинарят отглеждал аквакултури в клетка от язовира чрез контолирано от него търговско дружество. Бил подпомаган от различни лица без официално сключени договори. За задача те имали да охраняват зоната около язовира от бракониери.  Предстои разглеждане на делото в Окръжния съд в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase