Архив: Reuters

Заради замръзване на въглищата на ТЕЦ-Перник е било нарушено топлоподаването към абонатите, каза на брифинг във връзка със ситуацията в страната вследствие на лошите метеорологични условия зам.-министърът на енергетиката Николай Николов, предаде "Фокус“.

"Единственият проблем, който имаше с топлоподаването беше в ТЕЦ-Перник“, посочи зам.-министър Николов, като уточни, че в Перник е било нарушено качеството на топлоподаването заради замръзването на въглищата на „Топлофикация – Перник“.

Още по темата

„Това, което е направено е да бъде запален резервен газов котел и това ще доведе до повишаване на температурата на водата. Очаквам след 19.00 часа тази вечер това да се усети от абонатите“, съобщи енергийният зам.-министър.

По думите му от утре сутринта е организирано подаване на свежи въглища директно от мината, които ще могат да заменят замръзналите и това ще продължи, докогато е необходимо.

"Очаквам от утре ситуацията да бъде нормализирана и с ТЕЦ – Перник. С Изключение на това всичко останало по енергийната система е нормално“, увери още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase