Снимка: Булфото, архив

"Благодарна съм, че аз и дъщеря ми и останалите пътници стихнахме живи и здрави до Пловдив!"... Така започва писмо на Иванка Боева до редакцията на Dnes.bg.

Тя е една от пътниците във влака, който вчера уби 68-годишен мъж на гарата в Димитровград.

Още по темата

Според Иванка Боева обаче истината е друга – влакът се движил с 6 минути закъснение, спрял за секунди на гарата в Димитровград и пътниците едва успели да се качат. Машинистът тръгнал внезапно, твърди тя.

"За първи път ми се случва такова нещо, не чухме нито свирка, нито видяхме знак за тръгване и рязко изведнъж потеглихме, всичко стана много бързо, за секунди", пише ни тя.

Жена в купето на Иванка Боева казала, че мъж е скочил. Изпращал дъщеря си и се качил да й помогне с багажа.

Самата Боева нерядко също се качвала да помага на близък с багажа и твърди, че винаги е имало достатъчно време, за да слезе. Не така обаче било в този случай.

"Тук нямаше време дори да се качим, камо ли някой да слиза", разказва тя. Убедена е, че не са спазени правилата за потегляне на влака и виновните трябва да си поемат отговорността.

Кондукторът във влака пък бил очевидно пиян. Пътниците имали същите съмнения и за машиниста заради лудото препускане и люшкане на влака.

В момента, в който пристигнал влакът в Пловдив, г-жа Боева намерила двама полицаи и разказала за случилото се.

"Мога още много да пиша, но каква полза, след като наказани пак няма да има, а невинният човек си отиде по най нелепия начин", завършва писмото си тя.

И е категорична: Машинистът е за затвора, тъй като именно той е виновен за смъртта на възрастния мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase