Снимка: Reuters, архив

19-годишен ученик в гимназия в Лом, пиян от сутринта, се нахвърли върху шофьор на училищен автобус, нанесе му побой и строши огледало на колата.

Младежът е бил задържан от полицията вчера и вече е изправен пред съда, пише "Труд".

Грозните сцени са се разиграли два пъти в четвъртък сутринта в село Трайково и град Лом. Към 6.45 часа Петър – шофьор на училищен автобус на общината, спрял на площада в Трайково, за да откара до града учениците от селото. Ученикът Георги обаче бил видимо пиян, залитал и водачът отказал да го качи.

Вбесен, Георги засипал шофьора с псувни и замлатил автобуса. Колата обаче ве пак заминала без него. Към 8.30 ч., когато автобусът вече бил в Лом, Георги отново се появил и се нахвърлил върху шофьора. Ученикът напсувал мъжа, започнал да го удря, скъсал му якето, а после с удар строшил предното странично огледало на автобуса.

Минувачите и учениците, станали свидетели на инцидента, били уплашени и възмутени. След като водачът подал сигнал в полицията, униформените открили и задържали нападателя.

Пред съда Георги призна за безобразията си и се оправда с факта, че е бил много пиян. Според свидетели той пил цяла нощ преди да тръгне към училище.

Съдът наказа младия гуляйджия със 100 лева глоба за хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase