Снимка: Булфото

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страха си от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните.

По думите им те няма как да се предпазят, тъй като бежанците влизат в хранителните магазини и пипат продуктите и парите, които след това преминават в други ръце.

Още по темата

"Няма болни, в общежитието има петима лекари, които следят за здравословното им състояние", успокояват от Центъра. Е, имало няколко случая на краста, но болните били подложени на лечение, съобщи Нова тв.

В центъра условията са добри, настанените имат топла вода. Няма как обаче да им се назначат чистачки в стаите. Всеки от тях е длъжен да се грижи както за своята хигиена, така и за хигиената в помещенията.

Освен от болести, хората в Харманли се притесняват и от факта, че бежанците стават все по-агресивни, както знаете вчера отново имаше напрежение в града, което бързо бе потушено от силите на реда.

Според мигрантите предстоящата зима може да се окаже фатална за тях, въпреки че са настанени в новоремонтирани стради с отопление.

Шест месеца е законният срок бежанците да получат статут, но те настояват това да стане веднага и да бъдат пуснати през сръбската граница.

Заканват се, че протестът няма да е последният им. Засега преговорите продължават и напрежението е потушено, но вероятно само временно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase