Снимка: Монитор

Две 18-годишни момичета от град Завет са претърпели зрелищна катастрофа, след като излезли да се поразходят с лек автомобил по междуселските пътища.

И двете са невредими, ако не се броят мозъчното сътресение и охлузни рани по врата на едната девойка, разказва "Монитор".

Катастрофата обаче ще остане в албумите на местните катаджийски статистици - при движение напред девойката успяла да разцепи на две след удар в дърво задницата на колата.

Момичетата излезли да се поразкарат в сряда предиобед. Някъде между Сушево и Завет, на прав участък от пътя, 18-годишната шофьорка успяла някак си да изпусне управлението и да завърти колата. С висока скорост автомобилът се ударил в крайпътно дърво.

От удара леко пострадало и другото момиче, което било на задната седалка в автомобила. Пътничката била откарана в болницата в Кубрат, където констатирали мозъчно сътресение и охлузни рани.

Девойката зад волана е била правоспособен шофьор с 5-месечен шофьорски стаж. Тествали я за алкохол, но пробата била отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase