Снимка: архив, Bulphoto

България не е разглеждана като страна - буферна зона за мигрантите. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов в отговор на въпрос в рамките на дискусионен форум, предава БТА.

По думите му в разговори с представители на Европейската комисия и колеги от Германия е станало ясно, че се обмисля вариант за укрепване на центровете за бежанци в Турция и в Египет.

По отношение на профила на мигрантите Цветанов каза, че за разлика от преди година, когато през българската граница са преминавали основно семейства с деца, сега преобладават граждани на Афганистан, които търсят по-добър начин на живот.

Той посочи, че в момента средата за сигурност в България позволява да има добри перспективи за бизнеса.

"Най-важно е да изпълним ангажимента за ограничаване на бежанския поток, който може да промени рязко средата за сигурност", подчерта Цветанов и припомни, че страната ни получава 160 млн. евро от ЕС и те са само и единствено за укрепване на външната граница на Съюза.

Следваща стъпка по думите му е да се усъвършенстват интелигентите системи за сигурност. Трябва да засилим мерките за сигурност, защото няма как да правиш бизнес, без сигурност и устойчивост в страната, заяви Цветанов.

"Сигурността и устойчивостта са златната инвестиция в страната ни", категоричен бе той.

Цветан Цветанов пожела успех на жените в бизнеса и посочи, че те някой път се възприемат като по-сериозни, защото са по-отговорни и всеотдайни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase