Снимка: архив, Булфото

"Децата на пътя не са мравки, та да не ги видиш". Така бащата на едно от момичетата, блъснати от патрулка на улица в Шумен, коментираха извинението на полицая, седял зад волана.

Още по темата

Майката и бащата на 10-годишната Гюляй казаха, че 34-годишният служител на МВР е отишъл в болницата при пострадалите деца и лично се е извинил на родителите им. Никой друг представител на полицията не се е опитал да се свърже със семействата, съобщи Нова тв.

Севим и Нихат разказаха, че са в шок от момента, в който разбрали, че дъщеря им е ранена при пътно произшествие. Това бил вторият инцидент, който Гюляй преживява в последните месеци.

"Децата са в общо добро здравословно състояние, с фрактури на ръцете. Стресирани са", каза още Севим. Дъщеря й разказала, че я е блъснала полицейска кола на кръстовището.

Когато жената пристигнала на мястото на инцидента, едното дете е било още на платното, а другото вече било изтеглено на тротоара.

Правен е тест за алкохол на шофиралия полицай и той е отрицателен.

Припомняме ви, че вчера патрулка блъсна двете деца на пешеходна пътека в Шумен. Инцидентът стана по обед на кръстовището на булевардите "Симеон Велики" и "Ген. Столетов", което се регулира от светофар.

Двете момиченца на по 10 години пресичали, когато внезапно полицейският автомобил, правещ ляв завой, ги блъснал.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase