Снимка: Bulgaria On Air

Три улици в идеалната част на Кранево са без канализация от години. На пръв поглед проблемът не изглежда толкова сериозен, защото става въпрос само за няколко улици. Оказа се обаче, че мръсните води се стичат към плажната ивица.

"Тези три, плюс главната улица, която води към централния плаж на Кранево са в такова състояние. Всяка година в бюджета се залагат пари за канализация на тези улици", посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR кметът на Кранево Румен Николов.

По думите му причината е, че шахтите преливат и доста скъпо излиза на хората да ползват фирми, които да извозват фекалите.

"Останаха тези 3 улички, които са около 300 метра. И тази година в капитала на общината има заложени суми за рехабилитация на канализацията, но каква част ще дойде за Кранево, не се знае", уточни кметът.

Той сподели, че преди няколко дни е бил изготвен проектът за канализация и дори вече е платен, но се чака одобрението на община Балчик.

"Туристи ни правят забележки и ме карат да се червя. Това не е един-два сезона, а може би 20 години", уточни Николов. По думите му това отблъсква туристите.

"Нужни са около 400-500 хиляди и ще се справим с тези проблеми в Кранево, но от община Балчик обещанията не се изпълняват", заключи кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase