Снимка: архив, Булфото

Две непълнолетни момичета са загинали при тежък пътен инцидент край Хасково привечер днес, съобщи говорителката на ОД на МВР - Хасково Нина Николова. Първоначалната информация бе за две момчета. Както по-рано съобщихме, лек автомобил Ауди А 6 с хасковска регистрация е ударил странично мотопед тип "скутер", с който загиналите са се движели.

Сигналът за катастрофата по пътя от вилната зона "Кенана" към ханче "Клокотница" и международния път Е-80 е подаден в 18,18 часа. На волана на лекия автомобил Ауди е бил млад мъж на име Делян. Така той се представи пред репортер на БТА след тежкото произшествие. С него е имало спътница.

Блъснатите момичета са загинали на място, съобщава БТА. Според очевидци те са в тийнеджърска възраст. "Води се разследване. Все още не е установена нито самоличността на загиналите, нито тяхната възраст.

Водачът на автомобила не е употребил алкохол. Причините за трагичния инцидент тепърва ще се изясняват", съобщи директорът на ОД на МВР - Хасково главен комисар Ангел Цанков.

*Информацията е актуализирана към 23.34 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase