Снимка: Dnes.bg

Една от най-сложните операции правени у нас направиха лекари от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив върху шофьора от мелето на магистрала "Тракия" от този понеделник.

При инцидента загина 43-годишна жена, а двама души бяха ранени. Това се случи, след като цистерна с цимент спука гума, мина през мантинелата, навлезе в лентата за насрещно движение, удари се в автомобил и се преобърна в дере.

Още по темата

Пострадалият при мелето на Тракия се възстановява в пловдивската Университетска болница. Лявата му ръка се е държала на един мускул и е била сплескана от зверския инцидент.

"Първо е изкарал късмет, че е имало лекар на магистралата точно зад него. Свършил си е перфектно работата – направил е хемостаза и е шинирал ръката. Той е човекът, който е свършил огромна част от работата", обясни пред Dnes.bg д-р Румен Бацелов, началник на "Ортопедия и травматология" към Спешно отделение

47-годишният Иван Иванов е в съзнание и вече движи сам пръстите си.

"Това са редки ситуация и не мисля, че често може да се съживи крайник, който е прекъснат. Това е мистична част от медицината", сподели пациентът.

По време на две сложни операции лекарите успели да стабилизират костните структури на рамото чрез поставяне на импланти в раменната кост и предмишницата.

"Травмата е изключително тежка – мантинелата не само е смазала, но и смачкала ръката, което е много неприятно", допълни доктор Бацелов. Мъжът ще остане в болница няколко седмици, докато се възстанови напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase