Снимка: архив, Ройтерс

Две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич.

Още по темата
Групите са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък.

Те са в състав от над 30 души всяка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В момента чрез двустранния координационен център на ГКПП - Кулата се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти.

В съответствие с предварително разработения план за съвместни действия с Министерството на вътрешните работи, военнослужещи от Сухопътните войски ще се включат, за да подпомагат работата на "Гранична полиция" по охрана на държавната граница с Гърция.

Едната група от нелегални имигранти е задържана на зелената граница с Гърция, а другата – при проверка на товарен влак, влизащ от гръцка страна, съобщи говорителят на ГД "Гранична полиция" Лора Любенова пред "Фокус".

Снощи около 23.50 часа на зелената граница с Гърция, на 50 м от бившето ГКПП Кулата, са задържани 34 нелегални имигранти. По първоначална информация 16 от тях са сирийци, а 18 иракчани.

На жп гара Кулата граничните полицаи са извършили проверка на влизащ от Гърция товарен влак, като са открити голяма група нелегални имигранти. По първоначална информация те са афганистанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase