Снимка: архив, Bulphoto

12 души са задържани при специализирана полицейска операция, провеждаща се и в момента, в Галиче, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова пред bTV.

Тя обаче не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан. По думите й МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца.

"Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали", допълни Бъчварова.

Вътрешният министър допълни, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили в града от последните дни.

"Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи", допълни Бъчварова.

"По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции", допълни тя и заяви, че битовата престъпност е приоритет номер едно за ведомството й.

"За съжаление към този момент не се справяме, както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase