Снимка: 24 часа

Невинни сме, натопени сме от наркобосове. Това заявиха пред журналисти четирамата биячи от Раднево - Калчо Иванов - Сурай, синът му Стефан и братовчедите му Динко Асенов и Антон Иванов.

Още по темата

В залата адвокатът на четиримата, Валентин Иванов, поиска да бъде назначена нова съдебна експертиза на един от тримата пострадали българи - Георги Николов.

По думите му вещото лице, изготвило заключението, е посочило невярна информация, че челюстта на Николов е счупена. Стоматологът заяви в интервю пред медиите, че няма подобна фрактура, припомня "24 часа".

Адвокатът Димитров поиска да бъдат приети като веществени доказателства флашка и диск с интервю на тримата пострадали българи - Георги Николов, Цветелин Кюстендилски, Живко Жечев както и техни приятели.

Съдът отказа да назначи нова съдебна експертиза на Николов и не прие като доказателства флашката и диска с аргумента, че това не са доказателства по реда на НПК.

По обед съдиите оставиха в ареста четиримата биячи. Според магистратите има реална опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase