Снимка: Dnes.bg

Тежко е състоянието на 34-годишната жена и 6-годишното дете, които пострадаха при катастрофата на магистрала "Тракия" в посока Пловдив. Жената се намира в шокова зала, а детето е с хематом на мозъка.

"За огромен късмет в близост до местопроизшествието е пътувал военно-медицински екип с линейка и автопатрул на служба "Военна полиция". Те оказали съдействие на полицаите, като качили пострадалите в линейката и ги транспортирали до МБАЛ-Пазарджик.”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорката загубила контрол над автомобила по време на силен дъжд, събрала 50 метра от оградата на аутобана и се преобърнала в канавката.

Още по темата
Друг тежък инцидент стана в района на 66-ти километър. Там автомобилът на четиричленно семейство занася на наводнен участък и излиза извън пътя. Леко пострадала е жената в автомобила.

Аквапланинг е причина за втората катастрофа, станала на автомагистрала "Тракия" днес. Заради поройния дъжд и висока скорост, гумите на аудито, пътуващо към София, са се плъзнали по водата и тя е изхвърчала от пътното платно, при което се е забила в канавката.

В автомобила е пътувало четиричленно семейство, като е пострадала жената. Един от пътниците е малко дете.

"Образувал се е аквапланинг и така автомобилът е излетял от пътя, завъртял се и е паднал в канавката", каза още Мирослав Стоянов. Той поясни, че е пострадала жената, която е с леки наранявания и е откарана в болница за преглед.

"Неслучайно скоростта в този участък на магистралата е 90 км/ч - именно заради конструктивни особености", допълни той.

На мястото освен екипи на полицията са пристигнали и пожарникари. Приятели на семейството също са на мястото на инцидента. Те ще откарат семейството до София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase