Снимка: архив Булфото

През уикенда, а и през цялата следваща седмица денят ще започва със слънце, а в следобедните часове често ще има превалявания от дъжд, ще се чуват и гръмотевици. Времето обаче постепенно ще се затопля и преди следващия уикенд максималните температури ще стигнат до 27 градуса.

Утре преди обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, на места до слънчево. Около и след обяд и до полунощ отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Възможни са градушки.

Вятърът ще бъде слаб, в Източна България ще бъде от юг, в останалата част от страната - от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, съобщи bTV.

И в неделя отново, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. До обяд ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 17° и 22°.

През първите дни от следващата седмица преваляванията ще са на все по-малко места, главно в западната половина от страната. Във вторник и сряда ще има и повече слънце, а облачността ще бъде предимно висока и средна. Ще продължи да се затопля: минимални температури в сряда между 9° и 14°, максимални - между 22° - 27°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase