Архив: Булфото

Банско е на трета позиция в света като място за живеене и изпреварва френската столица Париж. Това сочи класация на британския вестник "The Telegraph", който и преди две години постави нашия курорт в челната тройка.

Зимната столица на Балканите е изпреварена единствено от областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция. След планинския ни град се нареждат италианският Парма, на пето място е Париж.

Още по темата

Според изданието Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място се посочва чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център, на здравословния начин на живот. Подчертава се, че там може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.

Авторите на класацията отделят внимание на традиционната кухня и на хубавите местни вина. Можело да се хапва и пийва само за част от сумата, която гостът ще плати във френските или швейцарските ски курорти.

Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности, коментира "The Telegraph".

Екзотични дестинации като Барбадос и Хонконг остават далеч зад нас. Прави впечатление обаче, че класацията е доминирана от европейски държави и градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase