Роднини пред съда на мярката на Ивалена вчера. Снимка: БТА

Роднини на убитата в Провадия 13-годишна Александра Сивриева се събраха на протест в центъра на града, за да поискат доживотен затвор без право на замяна за убиеца.

Още по темата

Съпричастност към близките на жертвата заявиха и случайно преминаващи граждани, както и такива, които специално дойдоха за протеста от Провадия, предаде БНР.

До този момент са събрани над 1000 подписа в подкрепа на искането за доживотен затвор без право на замяна за 19-годишния Красимир Тодоров, който е обвинен за убийството. Подписката ще бъде внесена до Окръжната прокуратура.

"Досега такова престъпление е нямало в Провадия, по такъв жесток начин младо, красиво дете, което е само едва на 13 години. Аз искам да кажа, че убиецът е търсил убиеца. Той е бил сред нас, даже някъде на камерите е засечен. Когато са търсили престъпника, той е бил сред нас през цялото време, преди да бъде задържан", каза Мария Младенова, братовчедка на Александра.

Любен Сивриев - бащата на момичето, който пристигна заедно с майката от Германия, твърди, че би дал пари на убиеца, ако е знаел, че по този начин той може да пожали детето му. "Ако ми беше казал - 100, 200, 1000, 2000 лева, аз можех да му помогна".

Близките на Александра искат изселване за Красимир и неговата спътница в живота Ивалена, която също получи постоянна мярка "задържане под стража".

Кметът на общината Филчо Филев, който каза, че цяла Провадия е потресена от случилото се, отменя част от събитията за предстоящия празник на града - 24 април.

Днес Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" и оттук нататък Красимир Тодоров няма право да обжалва.

Пред съда той твърди, че е оставил момичето живо в сградата, след това друг го е убил. Предстои съдебното дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase