Снимка: БТА

И днес се очаква блокада от страна на гръцките фермери на граничния пункт Кулата – Промахон. На този пункт опашката от чакащи тирове вчера достигна 20 км и в двете посоки.

Късно снощи бе отворен граничният пункт Илинден. Възстановено е движението и през граничен пункт "Петко войвода".

Още по темата

Вчера имаше напрежение на Кулата заради поредния ден на блокада, а наши шофьори спретнаха контраблокада на гръцка територия.

В южната ни съседка вчера имаше и национална стачка, която парализира цялата страна. Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полиция.

"Това е поредна гръцка глезотия. Българските производители понасят много тежки загуби от ситуацията на границата. Поведението на правителството на Гърция е пряко нарушение на договора от Лисабон, който задължава държавата да осигури безпрепятственото движение на стоки и капитали", категоричен е евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му това, което трябва да направи България в тази ситуация, е да се обърнат към гръцкото правителство и да им кажат, че така няма да се случат нещата.

Според него границата трябва да бъде затворена за всякакви гръцки стоки.

"Отправям въпрос към Европейската комисия какви мерки ще се предприемат за нарушението на Лисабонския договор и какво ще бъде обезщетението за загубите на българските превозвачи. Не може тази глезотия и своеволие да ни се отразява", заяви Джамбазки пред Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase