Снимка: БТА

Трима пловдивчани ще атакуват новите винетни стикери в съда. Причината за това, е че според тях от Агенция "Пътна инфраструктура" не са спазили срока за обнародване в Държавен вестник на графичния дизайн на стикерите.

Антон Дончев, организатор на протестите срещу цените на новите винетки, заяви, че вече е пуснат сигнал до омбудсмана, подготвят се и документи до Върховния административен съд.

Още по темата

Протестиращите са категорични: Цените на новите винетки са обнародвани в срок, но не и графичният дизайн. Според адвокати, ако това наистина е така, пускането на винетките на пазара може да бъде забавено с години.

Организаторите смятат, че хората масово няма да си купуват винетки, а протестите ще продължат.

От Агенция пътна инфраструктура също са категорични: Всички срокове са спазени, като специално графичният дизайн е обнародван в Държавен вестник на 10 ноември в брой 87.

Конкретният текст гласи: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗАПОВЕД № РД-11-1255 от 21 октомври 2015 г.: На основание чл. 21г, т. 7 и чл. 10а, ал. 13 от Закона за пътищата във връзка с чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за структурата, дейността и организацията на работа в Агенция "Пътна инфраструктура" одобрявам графичното оформление на различните групи и видове винетни стикери за 2016 г. Председател на Управителния съвет: Л. Лазаров".

Новите винетки бяха официално представени вчера от строителния министър Лиляна Павлова. За лек автомобил цената на годишната винетка е 97 лв., 30 лв. ще е месечната, а 15 лв. - седмичната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase