Снимка: Reuters, архив

Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна в сутрешните часове. До обяд, на места в низините, видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен източен вятър.

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София 17°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 15°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 10°.

"Есента ще е относително топла", коментира доц. д-р Илиан Господинов от НИМХ.

"Като цяло оставащият есенен период - октомври и ноември ще бъде с температури около и над нормата. По-скоро есента ще е относително топла. Това основно се дължи на топлия месец септември. Очакваме и месец ноември да бъде относително топъл", каза доц. Господинов.

"Оттук нататък времето няма да бъде топло, но спрямо средните стойности, ноември вероятно ще е по-топъл от миналата година.

По отношение на валежите доц. Господинов посочи, че за целия есенен период се очакват валежи около и над нормата.

"Очакват ни и доста обилни валежи през месец октомври. През ноември очакваме валежи около нормата", каза доц. Господинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase