Снимка: Dnes.bg

Районният съд в Първомай остави за постоянно в ареста Албенко Методиев и Борислав Димитров-Бобито, предаде репортер на Dnes.bg.

Още по темата

Двамата бяха задържани, след като отмъкнаха рекордната сума от близо половин милион лева при телефонна измама.

Те използвали класическата схема за пострадал при катастрофа роднина, която приложили на 80-годишната баба Еленка от Първомай. Жената пуснала Албенко в дома си и му предоставила ъглошлайф, за да среже металната каса с парите на внука й и торба, в която да събере плячката.

В касата имало 300 хиляди евро и килограм злато, но мошеникът не успял да събере всичко в чантите.
След мащабна акция на седем дирекции на МВР двамата измамници с дебело криминално досие бяха заловени. В съдебната зала стана ясно, че има още три лица, замесени в схемата. А защитата поиска възрастната жена да бъде привлечена като помагач заради изчезването на парите.

"Клиентът ми е действал добросъвестно. Оказал е пълно съдействие на полицията". Така Капка Гергинова, адвокатка на телефонния измамник Албенко Михайлов, определи действията на клиента си.

Защитник на Борислав Димитров пък е пловдивският топадвокат Красимир Елдъров, който заяви, че клиентът му е невинен и не е имал представа от къде са парите.

"Подзащитният ми по никакъв начин не е свързан с тази измама", заяви пред журналисти адвокат Красимир Елдъров, който защитава мъжът от Горна Оряховица.

"Албенко е лежал 7 пъти в затвора за кражби и измами, излязъл е през 2014 година, а Борислав Димитров е с 6 присъди, предимно за измами", заяви пък районният прокурор на Първомай Йоана Запрянова.

Сега двамата ще бъдат съдени като рецидивисти и ги очакват от 3 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase