Кметът на Елин Пелин Йордан Йорданов. Снимка: Община Елин Пелин

Общинският съвет в Елин Пелин отстрани Йордан Йорданов от поста кмет на града, съобщава БТА, като се позова на председателя на Общинския съвет Георги Костов.

Кметът Йорданов е освободен заради несъвместимост на заеманата длъжност с влязла в сила присъда. Освен това той не е предоставял информация на Общинския съвет и на сайта на общината за дейностите, извършвани от общината по обществени поръчки, посочва Костов.

От пресцентъра на ГЕРБ обаче излязоха със специално изявление, в което категорично посочват, че кметът на Елин Пелин остава на поста си.

"Йордан Йорданов не е отстранен от длъжност, тъй като няма такова решение на съда", посочват от управляващата партия и допълват, че отстраняването на кмет става възможно след влязло в сила решение на съда или след решение на Общинската избирателна комисия.

От ГЕРБ са категорични, че слуховете за неговото отстраняване имат за цел внасянето на предизборно напрежение.
Любопитното е, че Йордан Йорданов стана кмет на града в края на октомври 2014 година, след като замести на поста Галя Георгиева, която бе избрана за народен представител от листата на ГЕРБ - София област. Преди това той бе зам.-кмет по строителство, транспорт, екология и общинска собстеност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase