Снимка: Gettyimages

В Ахелой се натъкнахме на свинарник, където се произвеждаше голямо количество лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг, обяви  пред "Фокус" д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас.

"Този ледогенератор нямаше регистрация при нас", допълни той. По неговите думи, това е недопустимо, защото това е вода, която може да се зарази в този свинарник.

"Това е много опасно, защото при едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, а причината всъщност да се окаже в леда", обясни Митев.

66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата "ол инклузив" са извършени от инспекторите на БАБХ-Бургас в курорта Слънчев бряг. По думите на Георги Митев при проверките са издадени 9 броя предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването. Той добави, че през изминалата седмица са правени и съвместни проверки с други институции в Ахелой, Поморие и Слънчев бряг.

Георги Митев допълни, че при проверките в Поморие е съставен втори акт на баничарница, която предлага храни без да има разрешение и не е регистрирана никъде.

"Нашите служители не могат да издадат акт на несъществуваща фирма. Затова отидохме с Икономическа полиция и направихме втори акт, който е на стойност 6 хил. лв.", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase