Петър Паунов. Снимка, архив Булфото

Около 500 предложения за подобряване на работата в общинската администрация в Кюстендил са постъпили след обработката на резултатите от вчерашното обществено допитване в Кюстендил. Това съобщи на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Още по темата

Той посочи, че е видял изключително аргументирани позиции, които предстои да бъдат анализирани.

"Има дори писмени предложения, прикрепени с кламер към бюлетината. Това показва изключително отговорно отношение към това, което се случва в Кюстендил. Можем да се гордеем с гражданско общество", коментира Паунов.

Кметът посочи, че референдумът е валиден, съгласно заложените критерии. 

"От Коалиция "Кюстендил приемаме, че отговорността нарасна, както персонално пред кмета, така и пред коалицията. Подготвяме стъпки, които са съобразени с предложенията като реформи в социалната сфера", каза Петър Паунов. Той посочи, че за предстоящите избори коалицията ще работи за издигането и подкрепата на единна кандидатура, на работещите и непопулистки формации.

Общо 5147 души са участвали в общественото допитване, което се състоя вчера в Кюстендил. За участието на настоящия кмет Петър Паунов в предстоящите местни избори са гласували 4952 от участвалите в допитването. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase