Снимка: Dnes.bg

Трима младежи са ранени, след като автомобилът им се обърна по таван и продължи движението си по този начин, докато се спре в крайпътен бордюр. Най-вероятната причина за инцидента е шофиране с над 100 километра в час в града.

Тежката катастрофа стана на кръстовището до моста на Адата в Пловдив. Мерцедесът с трима роми вътре се е движил с изключително висока скорост по моста. Преди кръстовището с булевард „България” те предприели изпреварване, при което закачили друг лек автомобил. При удара, втората кола се завъртяла на 180 градуса, а младежите се ударили и в следващ автомобил, след се обърнали по таван и продължили да се хлъзгат до отсрещния бордюр на кръстовището.

„Карам си от месокомбината и по едно време колата тръгва по таван към мен, караше с голяма скорост. За да върви по таван чак до тук, е карал с над 100 километра в час”, разказа пред Dnes.bg Стефан Кътев, който е един от потърпевшите шофьори в инцидента.

Тримата роми са откарани в болница с леки наранявания. Екшънът, разиграл се в час пик, предизвика огромно задръстване в района. Полицията разследва инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase