Снимка: Булфото, архив

Проверката на служители на ДАНС на най-голямата болница в България - Университетската многопрофилна болница "Св. Георги" в е планирана и се осъществява в качеството й на задължено лице по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Болницата попада в обхвата на закона като лице, организиращо възлагането на обществени поръчки. Това съобщиха от пресцентър на агенцията

Предмет на проверката на служителите на Дирекция "Финансово разузнаване" на ДАНС е единствено прилагането на изискванията на Закона за мерките срещу изпирането на пари при възлагането на обществени поръчки.
По-рано и от болницата изпратиха съобщение до медиите, за да уведомят, че от ДАНС извършват рутинна документална проверка, защото лечебното заведение е обект със стратегическо и национално значение.

Заповедта за извършване на проверката е с дата 13 май 2015 година, като срокът за изпълнение е 18 - 22 май, уточняват от болницата.

От лечебното заведение поясняват, че са предоставени всички изискани документи и справки и е оказано пълно съдействие на длъжностните лица от ДАНС. Повече информация за хода и резултатите от проверката могат да дадат само компетентните органи след нейното приклчюване, заявиха още от ръководството на болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase