Снимка: архив Булфото

В деня на катастрофата на магистрала "Тракия", граничните полицаите, двама от които загинаха, а други седем бяха ранени, изобщо не се водили на работа. Това разкри колега на граничарите пред bTV.

"Болката ни е, че на тези командировки не им се вижда краят", каза мъж, който не желае да покаже лицето си.

По думите на полицая заповед за командировка се пуска само на шофьора на автомобила, превозващ полицаите. И то само за 6 часа.

"Отиваме по места и ние трябва да доработваме. Вместо да си видим семейството, след тези 15 дни, които сме долу, даваме още шест или осем смени. И реално в месеца ние обръщаме пет или шест дни внимание на семейството", допълни полицаят.

За 15-те дни командировка всеки от "командированите" трябвало да получи по 300 лв., по 20 лв. на ден. Но това не се случвало.

"Шест дни пари не ни бяха преведени. И тук почваме да се унижаваме, търсим пари от колеги, молим се в магазините да ни дават на вересия. Това е пълно падение, унижение е за нас", продължи мъжът.

Засиленият бежански поток е причината вече трета година полицаи от цялата страна да са командировани по границата с Турция. Въпреки протестите на пазителите на реда проблемите остават.

"На 13 сутринта, в 9 часа ни бяха преведени пари. Като в нашата дирекция първо беше за 120 лв., но дали се повлияха от това, че много протестирахме, но ни дадоха по 300 лв. На другите дирекции им преведоха по 125 лв.", обясни мъжът.  

По думите му много негови колеги искат да напуснат: "Не се издържа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe