Снимка: Facebook

След нашумелия случай със стълб, стърчащ насред пътното платно в община Трън, ЧЕЗ изпрати коментар, в който обяснява, че според закона, строително-ремонтните дейности по пътищата трябва да се извършват в определена последователност.

От дружеството твърдят, че пътят е асфалтиран, а впоследствие към тях е подадено заявление за преместването на съоръжението.

"За стълба в село Студен извор, община Трън, заявление за проучване за издаване на указания за изместване е входирано в ЧЕЗ на 28 април 2015 г. след фактическото извършване на ремонтните дейности, което по смисъла на закона е неспазване на процедурите. На 29 април е заплатена услугата, а вчера, на 4 май, представител на община Трън представя в компанията скицата на посочения участък", твърдят от дружеството.

"Съгласно разпоредба от ЗУТ, когато във връзка със строителството е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати. В този смисъл строително-ремонтните дейности в Западна България трябва да се извършват след указания от ЧЕЗ за изместване на съоръженията и на базата на съгласуван с дружеството проект", се казва още в съобщението.

Все пак ЧЕЗ благодари за информацията и призовава всички граждани да сигнализират при забелязани нередности. Но не пропусна да се оправдае, че работи в определни срокове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase