Снимка: Facebook

Проверка на оградата, която разделя на две плажа в Кранево, показа, че тя е вдигната без разрешение за строеж. Съоръжението навлиза частично в плажната ивица. Това са констатирали служители на ДНСК, на Агенция по геодезия, картография и кадастър и община Балчик.

За оградата се заговори най-напред в социалните мрежи. След вдигналия се шум кметът на Кранево Росен Николов заподозря, че някой иска да провали и без това задаващия се слаб сезон. Вчера градоначалникът обясни, че оградата е на частен имот и охранява стотици деца, които почиват в Международния детски лагер.

Още по темата
Николов напомни и че съоръжението е изградено преди 50 години и само е обновявано.

Днес от строителното министерство съобщиха, че най-новата ограда, от 2013 година, е без разрешително за строеж. То е нужно, защото според закона за устройство на територията тя е строеж шеста категория.

От общинската администрация са съставили констативен акт, с който започва производство по премахване.

Служители на Агенция по геодезия, картография и кадастър пък заснели местоположението на оградата. Така е установено частично навлизане с 8 метра в единия край на оградата в плажната ивица, като след първите 100 м вече съвпада с имотната граница.

По данни от Агенция по геодезия, картография и кадастър новата ограда напълно съвпада със старата, което налага извода, че навлизането е било факт и назад във времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase