Снимка: архив, Булфото

Седем души остават на лечение в МБАЛ-Шумен след катастрофата край Върбица, при която загина 56-годишна жена. Това уточниха от лечебното заведение.

Още по темата
49-годишна жена е в най-тежко състояние, с черепно-мозъчна и коремна травма. Вече е оперирана, в момента се поддържа в медикаментозна кома. Медиците не се ангажират с прогнози за състоянието й, остава опасността за живота й. След преглед в болничното заведение за лечение са оставени други шест жени, най-младата от тях е на 17 години.

Тежкият инцидент край Върбица стана вчера. Около 17.45 ч. "ГАЗ-66", превозвал 37 работници, наети да берат див чесън, при връщането, на стръмен терен, се ударил в мантинела и хората изпаднали от каросерията в 8-метрова пропаст. По непотвърдена информация спирачките на камиона отказали, но от полицията коментират, че това може да се докаже едва след експертиза на превозното средство.

При произшествието, станало на шест километра от Върбица, в участък, затворен за движение, на място загина 56-годишната Радка Иванова.

Веднага след сигнала за инцидента на мястото са изпратени полицейски и спасителни екипи. Около 16 ранени са превозени снощи от три линейки от Върбица, Велики Преслав и Смядово, от общината са предоставили автобус. Допълнително граждани с автомобили са помагали да се превозят хората за преглед до шуменската болница. Пострадали са общо 25 души. Трима са били прегледани на място и освободени.

41-годишният шофьор на камиона - Орхан Шабанов от Върбица, е правоспособен, тестът за алкохол е отрицателен. Към момента не е задържан, уточниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase