Снимка: Мариана Георгиева

Купища мръсотии – гуми, бутилки, картони, туби и отразяни дървета са разхвърляни из резерват "Камчия", пише ни Мариана Георгиева, която ужасена от гледката ни написа писмо и ни прикачи снимки с гледката.

"В началото на декември, азхождайки се по плажа на резерват Камчия забелязах, че устието на реката от двете страни е пълно с пластмасови и други боклуци", пише ни тя.

Резерват "Камчия" – заринат от боклуци

"Предположих, че водите в горното течение на реката са събрали пластмасите, изхвърлени от хората в горите и по пътищата, и са ги довлекли до устието на реката след зимното наводнение в района. Безкрайно бях изненадана след разходката си на първи април, когато забелязах, че боклуците не само са там, а и са се увеличили. До последната къщичка, където има рибари, също беше пълно с боклуци. Как ли живеят хората сред тях?", пита Георгиева.

Тя допълва, че разочарована от гледката, решила с приятели да се разходи в гората, но и там се натъкнали на кошмарни гледки – коловози от тежки камиони и повалени от сеч дървета.

"Може би това ще бъде последната ни разходка по плажа и в гората на резерват "Камчия", заключава в сигнала си до Dnes.bg Мариана Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase