Снимка: Нова телевизия

Ще ви побъркам. Това били последните думи на изчезналата 15-годишна Камелия Цветанова от Видин, което е в неизвестност от 10 март.

"Надяваме се, че е отишла някъде, само се молим да е жива и здрава, да не се е случило нещо друго", каза майката на момичето, Валя Въкова, в ефира на Нова телевизия.

Жената разказа, че на 10 март сутринта момичето се оправяло за училище пред огледалото в семейния апартамент. Майката на Камелия я подканила да побърза, защото ще закъснее за училище. Междувременно й казала, че няма как да отиде на рождения ден, на който била поканена, защото той е вечерта в петък.

Още по темата

"Не сме се й карали, казах й, че няма как да я пусна на рожден ден в петък вечерта, не смея да я пускам. Момиче е, а рожденият ден е в дискотеката във Видин", обясни Валя Въкова.

"Вече като се оправи за училище се обърна и ни каза: "Аз ще ви побъркам вас", допълни още тя. Именно тази заплаха е надеждата за притеснените родители.

Телефонът на момичето е изключен от 10-ти насам. Приятелите й също я търсят. Някои от тях твърдят, че последно са я видели в центъра на града в кафене, където била с приятели. Други твърдят, че я видели при крепостта Баба Вида.

Полицията е разпитала приятелите на момичето. Те не знаели нищо за изчезването й, нито са я виждали след това. Разпитите продължават, но следи няма, твърдят от полицията. Момичето не е влизало и в профила си във Facebook.

Майката беше категорична, че друг път Камелия не е изчезвала. Единствено закъснявала след училище. Тя обясни още, че в момента няма приятел. Имала преди, но вече не били заедно.

Валя Въкова се обърна с апел към момичето. "Молим я, ако се е скрила някъде и гледа, и слуша, нека поне се обади да каже, че е жива и здрава. И да се прибере вкъщи, никой няма да й се кара, защото е нормално дете на нейната възраст като изчезне за толкова дни да се притесняваме или да й се скараме. Никой нищо няма да й направи, нека поне се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase