Снимка: архив Булфото

Всички бедствия през последните години ни научиха да работим по-добре от гледна точка на организация и на взаимодействие на институциите, трябва да се научим и да строим по-добре. Това обяви в Смолян вицепремиерът Томислав Дончев. Той и военният министър Николай Ненчев се запознаха на място с разрушенията от последните порои. Смолян е една от най-пострадалите области.

Още по темата
Дончев увери, че въпреки сложната обстановка ситуацията е под контрол и държавата има готовност да реагира, ако водните равнища започнат да се повишават.

Да се надяваме, че най-лошото се е разминало, ситуацията се следи и има възможност да бъдат предприети допълнителни мерки, ако е необходимо, каза Томислав Дончев, цитиран от БТА. Той допълни и че това, което наричаме бедствие, оттук нататък ще е обичайна  характеристика на климата. „Затова ни предстои да преосмислим целия начин, по който се гради инфраструктура”, каза още той.

Дончев допълни, че трябва да бъдат преосмислени всички норми, "по които градим пътища, отводнителни съоръжения,  мостове и всякакъв друг вид инфраструктура, за да бъдем по-готови за всички подобни стихии".
На много места в страната, където днес е имало необходимост от помощ в бедствената ситуация, са се включили военни според данни на министър Ненчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase