Снимка: БТА

Тежък пътен инцидент е станал около 0.30 часа тази нощ в близост до с. Горно Ябълково с полицейски камион.

Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В камиона са пътували 15 служители.

По неофициална информация е починал шофьорът на камиона, каза Милен Пенев, заместник-директор на главна дирекция „Гранична полиция” по bTV.

„Медиците очакват спасителните отряди от пожарната в Бургас, за да могат със специална техника да повдигнат автомобила. Шофьорът е затиснат под вода от каросерията“, уточни той.

По думите му на останалите 14 служители е оказана първа долекарска помощ, след това  всички са транспортирани в МБАЛ Бургас.

По-тежко пострадали са двама. Единият от тях е с фрактура на крака, а друг с фрактура на ръката.

„Останалите служители са с по-леки оплаквания”, заяви Пенев.

„Шофьорът в момента е под автомобила. В района има оперативно следствена група, която разследва причините за инцидента. Предстои допълнително разследване”, каза още той.

„От 05:30 часа в района на Средец и Елхово се намира ръководството на министерството, министър Веселин Вучков, главният секретар на министерството и директорът на главна дирекция „Гранична полиция”, допълни заместник-директорът на главна дирекция „Гранична полиция”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase