Снимка: архив Булфото

Истинската зима ще започне след Коледа, а по Нова година ще има сериозни валежи от сняг. Времето ще се развали още този петък, когато се очакват първите снежинки. Температурите ще се понижат. По Коледа обаче ще е слънчево и топло с температури до 13 градуса. Това сочи прогнозата на синоптика Ивайло Славов, която той направи пред Нова телевизия.

Още по темата
„По-съществени валежи от сняг ще има в събота. В неделя обаче те ще започнат да спират“, прогнозира синоптикът. Температурите ще паднат до нормални за края на декември стойности.

„Лошата новина е, че понеделник-вторник температурите пак ще тръгнат нагоре“, прогнозира синоптикът. На 29 и 30 декември снегът, който е натрупал, ще се стопи. След това обаче се очакват нови още по-сериозни валежи. Те започнат около Нова година и ще продължат в първите дни на 2015 година.

Според Ивайло Славов и тази зима в Северна България се очакват по-сериозни валежи и може би преспи. Но като цяло той не смята, че ще се образува сериозна зимна покривка.

Градусите навън не са необичайни, имало е и други топли месеци декември през годините, коментира синоптикът топлата зима. Статистиката показвала, че за последните 15 години снегът и студът идват през последната деседневка на декември.

Дългосрочните прогнози на световните метеорологични центрове показват, че януари ще е с градус по-топъл от обичайното, а февруари ще е в рамките на нормалните за този месец температури и валежи, каза още синоптикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase