Пострадалото момиче. Снимка: Dnes.bg

Брутален инцидент е станал по време на час в пловдивско училище. Момче в четвърти клас е спукало тъпанчето на своя съученичка с кука за плетене на гривни. Инцидентът се случил в час по музика в училище „Братя Миладинови”.

Родители на 17 от четвъртокласниците утре няма да пуснат децата си на училище. Те са подписали жалба срещу ученик, който тормози целия клас и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него. 

Леа е на 10 години. Когато отивала към своята учителка по време на час, съученикът й Димитър се доближил до нея с куката.

„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg изплашането момиче.
 
Веднага след случилото се, то посетило близката поликлиника, а по-късно е оперирана.

Димитър е само в четвърти клас, а СОУ „Братя Миладинови” е петото училище, в което учи. Съучениците му разказват, че се изнервя, когато някой се обърне към него с фамилията му.

„Адски притеснително е, още повече тя във вкъщи сподели някои неща, които отиват към сексуален тормоз от самото дете – говори им нецензурни думи, опипвал е децата – и момченца и момиченца”, разказа пред Dnes.bg майката на Леа Вили Славова.

Другите деца от класа също се оплакват, че са обиждани и тормозени от Димитър. Показвал неприлични жестове и към учителите.
 
В понеделник 17 деца от 4 б клас няма да влязат в час и ще останат в двора на училището.
 
„Ние не можем да си прекарваме часовете с него след тази случка”, разказва 10-годишната Леа.

Агенцията за закрила на детето и инспектората по образование разследват скандалния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase