Снимка: БТА

Днес се навършват 40 дни от инцидента при с. Горни Лом, в който загинаха 15 души.

По този повод видинската митрополия ще почете паметта на загиналите при инцидента със заупокойна молитва в катедралния храм "Св.Димитър" във Видин, съобщиха от митрополията.
 
След неделната литургия в катедралния храм ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите. От митрополията приканват всички християни да се помолят за успокоение на душите на загиналите.

Още по темата

Днес на обед пък архиерейският наместник на Белоградчик, отец Рафаил, ще отслужи панихида за загиналите на площада на с. Горни Лом и ще се помоли за упокоение душите на загиналите.

Dnes.bg припомня, че на 1 октомври мощен взрив унищожи цех за утилизация в завода за боеприпаси в Горни Лом. При него загинаха 15 души.

Преди няколко дни стана ясно, че специализираната инженерна група от военното формирование в Белене продължава да изпълнява задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на територия от външната страна на завод "Миджур".

Прочистването се извършва в района с радиус 900 метра от епицентъра на взрива, което представлява площ от 2180 декара. Общата разузната площ е 1909 декара, посочват от МО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase