Архив: Булфото

Родители ще подписват нотариално заверено пълномощно пред нотариус, с което реално децата им, ненавършили 18 години, ще могат да усвоят общински пари по различни програми.

Това приеха на днешното си заседание общинските съветници от правната комисия към местния парламент. По този начин неформални младежки групи от града ни ще могат да кандидатстват по програми.

Целта е максимално широка група от младежи да може да участва активно в изработването на младежки проекти, обоснова предложението на администрацията директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова.

Тя разкри, че в неформалните младежки групи ще има четирима участници, като един от тях ще бъде лице над 18-годишна възраст.

Спор по време на вчерашното заседание предизвика проектът за изменение и допълнение в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища.

"Оказа се, че е дадено задание да се изработи изцяло нова наредба. Защо тогава да приемаме изменение в тази, като ще има нова? На какъв етап е нейното изработване от адвокатската кантора, натоварена с това?", заинтересуваха се съветниците.

Отговор те обаче не получиха, поради което точката отпадна и бе решено първо да се окомплектоват всички предложения по въпроса и чак тогава да се вземат окончателни решения.

Автор: Деян Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase