Архив: Булфото

Стотици миньори от ГОРУБСО- Мадан и от рудници в страната участваха в протестен митинг в Мадан срещу плановете за увеличаване на възрастта за ранно пенсиониране на заетите във въгледобива и рудодобива.

Според Румен Каров, синдикален лидер на КНСБ в минното предприятие, готвените промени ще увеличат с 8.5 г. възрастта за пенсиониране на миньорите. Протестиращите настояват сегашните условия за пенсиониране да се запазят до 2021 г.

На протестната демонстрация присъстваха лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и Валентин Вълчев, председател на Федерация на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, пише БТА.

Синдикалисти от организациите на КНСБ и "Подкрепа" в ГОРУБСО също заявиха заявиха несъгласие с намерението за промяна в условията на пенсионирането при работещите в рудодобива и въгледобива.

Константин Тренчев призова от трибуната на митинга да се отложи приемането на тези изменения за по-спокоен период, а през следващата година да се обсъжда как окончателно да се разреши проблемът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase