Снимка: Булфото, архив

Възрастна жена на 77 години от Бургас е починала, след като е получила над 90% изгаряния при опит да отпуши комин, съобщиха от ОД МВР -  Бургас.

Инцидентът е станал вчера около 17.40 часа в къща на улица „Цар Самуил”.

Жилището е обитавано от семейството на 78-годишен мъж с инициали А.Й., който е лежащо болен и почти неподвижен.

Съпругата му с инициали С.Й. с подръчни средства - вестници, парцали и вероятно нафталин или други запалителни течности, се е опитвала да отпуши комина, за да се подготви за предстоящия зимен сезон.

Синът й по време на инцидента е бил на покрива, за да установи коя точно е коминната шахта на семейството и да подпомогне процеса по почистване на димоотвода.

Вероятно в близост до жената е изпаднал горящ парцал, който я е подпалил. Тя се е опитала, пълзейки по коридора, да намери помощ от съседи, като през това време апартаментът е обхванат от засушлив дим.

На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и полицаи.

Пострадалите възрастни хора са изведени от дома им, жената е откарана до „Шокова зала” при МБАЛ - Бургас с над 90% изгаряния и с опасност за живота.

Оттам незабавно е транспортирана с линейка в клиниката по изгаряния към ВМА - Варна, където днес сутринта е починала.

Съпругът й е със съмнения за обгазяване и усложнения на белия дроб. Той е настанен за лечение в МБАЛ - Бургас, където е установено, че е получил нов инсулт.

Той е настанен в отделение „Реанимация” в тежко общо състояние и с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase