СНимка БТА

Колона от автомобили се е образувала близо до отцепения завод за боеприпаси в Горни Лом, където късно снощи се взриви цех за обезвреждане на боеприпаси. Отпред са хора, които чакат да се свържат с близките си и се надяват те да са оцелели, съобщи bTV.

Хората са изключително разстроени, чакат информация за своите близки, плачат, повечето от тях не искат да говорят. Засега обаче никой не ги е потърсил и не им е предложил помощ. Отпред пред завода има екипи на Червения  кръст и психолози.

Един от чакащите отпред е Красимир, който чака своя 25-годишен племенник, тук е неговата майка и други близки на момчето. По думите на Красимир той се е чул с племенника си последно в 12.00 часа вчера, а от 14.00 часа момчето е трябвало да започне работа. Чичото е разтревожен, защото след взрива от младежа няма обаждане.

„Чухме по телевизията вчера, че е станал инцидент, тръгнахме веднага, снощи сме дошли в 12.00 часа, досега чакахме. Спахме в колите, никаква информация не ни дават до момента, никой не дойде при нас“, разказва той.
„Племенникът ми беше стругар, казваше, че обезврежда бомби, работеше от 3 месеца, на 25 години е“, допълва Красимир.

Още по темата
Племенникът ми беше със средно завършено образование, но това няма нищо общо с работата тук, признава чичото.

Красимир казва, че много пъти са говорили с момчето и са настоявали да престане да работи.

„Но понеже е финансово затруднен, младите хора тук няма къде да работят и момчето се принуди да дойде тук да работи“, допълва чичото.

По думите на Красимир племенникът му е споделял, че вътре е опасно, че нещо може да гръмне, защото преди години отново е имало взрив. „Ще карам още малко, за да мога да оцелея“, казвал 25-годишният племенник.

Младият работник казвал, че получава минимална заплата – в рамките на 300 -400 лв., заплата като за по-млад работник. "Бяха му обещали, че ще му вдигнат парите, очакваше повече парички, така му бяха обещали", допълва Красимир.

Това е ужас, трагедията е голяма, смята близкият на изчезналия работник.

Собственикът, който вчера е бил в кризисния щаб, е казал пред bTV, че няма информация как е възникнал взривът, не не знае колко души са вътре, знае само, че и неговият син е вътре.

По данни на МВР термокамерите засега не показват признаци на живот вътре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase