Снимка: архив Булфото

Расте броят на децата и велосипедистите, които стават жертва на катастрофи у нас. Според данни на пътна полиция през първите 8 месеца на годината загиналите велосипедисти 18, а ранените 370, съобщи БТА.

Още по темата
Обезпокоително се увеличава и броят на загиналите деца, които пътуват в автомобилите на родителите си. МВР напомниха данните, според които от началото на годината са загинали 15 деца, а 329 са ранени.

Заради тревожните данни ГД „Охранителна полиция“ започва утре полицейска акция „Безопасност в автомобила и на велосипеда“. Тя ще се проведе в цялата страна и ще продължи един месец. Полицията ще затегне контрола върху велосипедистите и шофьорите, които возят деца без системата за обезопасяване.

От „Охранителна полиция“ настояват всички участници в движението да спазват разпоредбите на Закона за движението по пътищата. Превозващите деца да използват обезопасителни системи, с които моторното превозно средство е оборудвано, или детски обезопасителни седалки, препоръчват от МВР.

Те призовават и велосипедистите да спазват правилата за движение и да използват светлоотразителни жилетки в законово установените случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase