Снимка: Dnes.bg

Общ преглед
Катуница отбелязва три години от убийството на 19-годишния Ангел Петров. За трета поредна година хората разпънаха плакатите с надпис "Няма да забравим, няма да простим".

"Утрепаха го на 19 години, без време си отидоха", каза един от жителите на селото пред Dnes.bg един от жителите на селото.

Още по темата

Жителите на пловдивското село направиха шествие от центъра до лобните места на убития преди 3 години Ангел Петров и починалия Павел Толев.

Близките им заявиха за пореден път, че държавата не иска три години да чуе хората от Катуница, които настояват за по-сурови наказания за виновните за случилото се. Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж. Пред мястото, където беше прегазен Ангел, бяха поднесени цветя и запалени свещи.

"Чувството за несправедливост доминира – истината беше ясна за всеки, но поръчителите, които са ясни за всеки, не бяха наказани от институциите.”, заяви вуйчото на убития Ангел – Веселин Христов.

Хората запазиха и минута мълчание в памет на Ангел. В сряда от 19.00 часа в Катуница ще направят второ шествие в памет на починалия по време на размириците Павел Толев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар