Снимка: БТА

Ситуацията в Пловдивска област след проливния дъжд през последните два дни е овладяна. В община Съединение няма нови поражения, обстановката започва да се нормализира, обяви пред БТА кметът на общината Георги Руменов.

Той посочи, че вече е започнало отводняването на засегнатите изби и дворове в ромската махала, след което ще се направи опис на щетите. По думите на Руменов няма критични точки по язовирите, намиращи се територията на община Съединение и проблемът идва само от дъжда.

В община Хисаря ситуацията също е овладяна и под контрол след спирането на дъжда, каза кметът Пенка Ганева. Придошлата вода в село Красново вече се е оттеглила, нивото на язовира, намиращ се между Крислово и Красново вече е спаднало, добави кметът.

Ситуацията на АМ "Тракия" в района на 112 км в посока Бургас - София обаче остава същата като вчера, съобщи началникът на Пътна полиция Радослав Начев. Аварийната лента е залята, но в скоростната лента движението може да се осъществява нормално.

Същевременно директорът на Басейнова дирекция – Пловдив инж. Никола Кърнолски съобщи пред радио "Фокус“, че се очаква покачване на нивото на река Марица край Пазарджик с 1 метър. "Това е далеч от критичния максимум и се надяваме да няма проблеми", посочи експертът.

Допълнителни дежурни екипи ще реагират при нужда от отводняване на уязвимите места при проливни дъждове в Сливенско, съобщи кметът на Сливен Кольо Милев. Екипите ще почистват и падналите листа, които запушват отводнителните шахти.

Четири са най-проблемните участъци в града, които се почистват постоянно - до Колодрума, западно от военното поделение, до ж.п.гарата, до бившия магазин "Тернопол" и до бившия завод "Светлина".

От метеорологичната станция на Рожен съобщиха, че падналите валежи в родопското село Давидково са 105 л/кв. м за последните две денонощия. В района на с. Загражден дъждът надхвърля 90 литра за квадратен метър за 48-часовия период.

В Златоград през последното денонощие количеството на валежите е 58 л/кв. м. Обилните дъждове в област Смолян продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase