Пороят в Разград. Снимка: БТА

Екипи на пожарната са участвали в ликвидирането на 180 произшествия, свързани с падналите проливни дъждове през изминалото денонощие, съобщи пресцентърът на МВР.

Съобщение за наводнени къщи в с. Горна Росица, община Севлиево, е получено към 21.30 ч. снощи. След излизането на водите от местно дере е залято част от населеното място.

Още по темата
Засегнати са общо около 100 жилищни сгради, стопански постройки и дворове. Екипи на пожарната са евакуирали и спасили 10 души от 4 жилищни постройки и от заведение за обществено хранене.

Няма загинали, пострадали или бедстващи хора. Обстановката в населеното място е нормализирана, спасителните екипи продължават работа по отводняване и разчистване на засегнатите имоти.

Към 19.26 часа вчера е получено съобщение за преливане на р. Тича, преминаваща през с. Тича, Сливенска област. Вследствие на голяма приливна вълна, реката е излязла от коритото си и е наводнила 10 къщи и автосервиз.

Получен е и сигнал за изчезнали деца, които по-късно са открити и предадени на родителите.  Правени са опити за евакуация на района около коритото на реката, но живущите там са отказали.

Екипи на пожарната в Котел са извършили отводняване на жилищни и помощни постройки.

В момента обстановката е нормализирана и спокойна, като нивото на водата все още е високо. Днес ръководните органи на община Котел ще предприемат мерки по почистване коритото на р. Тича с тежка техника.

В област Разград са постъпили сигнали за 10 наводнени къщи в с. Здравец и с. Лъвино. Пътят между с. Лъвино и с. Капиновци е залят. В момента се извършва проверка на стената на яз. Владимировци, община Самуил. По сигналите работят 5 екипа. Обстановката се нормализира.

Във Врачанско се работи по сигнал за наводнена улица на гара Струпец. Наводнени са около 20 дворове и къщи. Привлечен е багер за прокопаване на канал за оттичане на водата от улицата. Няма застрашени хора.

В оперативния център на врачанската пожарна са получени 4 сигнала за наводнени 3 мазета в Мездра и едно в детска градина. В гара Срупец, община Роман, от падналите валежи е наводнена ул.”Васил Левски”, пострадали са около 20 дворове и къщи. От тях 5 са обитаеми. Прокопани са канали за оттичане на водата. След спиране на валежите и оттичане на водата, ще започне отводняването на имотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase