Снимка: Фейсбук

Еврокомисарят по реакция при кризи Кристалина Георгиева отказа предизвикателството да се полее с кофа ледена вода в помощ на пострадалите от наводнението в Мизия. Тя беше „номинирана“ за поливането от пиар експертът Максим Бехар. Той „побългари“ световната инициатива, която набира шеметна скорост в света.

Още по темата

Световни знаменитости от политиката, спорта и киното приеха досега предизвикателството да се полеят с кофа ледена вода. Това е част от благотворителната кампания за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, позната също като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг.  Това е невродегенеративно заболяване, изразяващо се в отслабване на функцията на периферните нерви.

Досега в кампанията са събрани най-малко $23 млн. Сред хората, които вече се поляха, бяха създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, бившият президент Джордж Буш, българската тенис звезда Григор Димитров, тв водещата Опра Уинфри, Бритни Спиърс, Бил Гейтс, Лейди Гага, Чарли Шийн и др.

„Аз подкрепям благотворителността и съм "за" инициативите в нейна полза. За съжаление, няма да мога да се включа в предизвикателството“, написа Кристалина Георгиева днес в профила си във Фейсбук. Тя обаче уточни, че ще участва в каузата да се помогне на хората в Мизия, дарявайки лични средства – 5000 лв. по сметка на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross). Георгиева допълва и че е осигурила зъболекарска помощ на две възрастни жени от града, с които се запознала по време на посещението си там и които са загубили домовете си в наводнението.

„Пожелавам успех на смелчаците – участници в инициативата!“, завършва еврокомисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase