Снимка, архив Булфото

"ЧЕЗ Разпределение България" АД не може да започне работа по възстановяване на захранването на спрените трафопостове в Мизия , тъй като съоръженията по електроразпределителната мрежа са залети с вода, съобщават от дружеството.

Възстановяването на електрозахранване на засегнатите части на Мизия ще започне след приключване на отводнителните дейности, които се ръководят от Кризисен щаб.

Шест денонощия аварийни екипи и специалисти на ЧЕЗ работят в Мизия за отстраняване пораженията по електрическата мрежа, причинени от пороя в града и участват в спасителните и възстановителни дейности.

От дружеството уточняват, че в града има 24 трафопоста, от които в момента не са захранени 5, тъй като се намират в най-ниската част на града и много от домовете, които захранват, са срутени.

След изпратено писмо от дружеството министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е въвел ограничителен режим за електроснабдяването в Мизия заради залетите електрически съоръжения на ЧЕЗ, съобщиха от МИЕ.

Режимът е в сила от 13.00 часа вчера и е за не повече от 48 часа. Възстановяването на нормалните условия за електрозахранване на засегнатите части от територията на града ще започне веднага след приключване на отводнителните дейности, които се извършват под координацията на кризисния щаб, уточняват от министерството.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase