Снимка: архив Булфото

Заради обилните валежи и последвалите наводнения на територията на община Приморско здравните власти препоръчват на гостите и жителите на курорта да не влизат в зоните за къпане и по местата, разположени в близост до устията на реки и дерета 2-3 дни след прекратяване на дъждовете, съобщават от РЗИ-Бургас.

Причината е, че все още може да има замърсени води от прилежащите територии.

Още по темата
В петък РЗИ - Бургас е взела проби за микробиологичен анализ от четири плажа в града и и от питейната вода в с. Веселие.

От инспекцията препоръчват на жителите на с. Веселие след възстановяване на централното водоснабдяване в населеното място да не употребяват водата за питейни нужди в рамките на 24 до 48 часа.

От РЗИ- Бургас уточняват, че при анализите не са установени отклонения от нормите, а морската вода не е замърсена.

В края на миналата седмица жертва на поредното наводнение стана Приморско, където беше обявено бедствено положение. Реките Ропотамо и Дяволска преляха, приливната вълна отнесе заведение и автомобил в морето на Южния плаж.

Заради наводнението беше затворен главният път Созопол-Приморско при с. Равадиново и в района в близост до река Ропотамо. На територията на община Созопол също имаше множество подадени сигнали за наводнения в района на ваканционно селище „Дюни” и къмпинг „Каваците”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase