Снимка: Булфото, архив

В Бургас започна кампания по набиране на средства за изграждане на Георги Калоянчев. Инициативата започва с прожекция на филм тази вечер с участието на актьора, съобщиха от пресцентъра на общината.

Филмът ще се прожектира на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

Инициативата за набирането на средствата е съвместна на общината, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците в Бургас и други.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата - пред Летния театър в Морската градина на града. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура, в реалния ръст на актьора.

Роденият в Бургас Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран Георги Чапкънов - Чапа. За скулптурата ще са необходими около 80-90 хиляди лева, уточняват от общината.

Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи - музикални концерти, театрални постановки, благотворителни спортни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase